Vervolgcursus A2

Als je de het examen voor NT2 niveau A1 gehaald hebt of als je al een beetje Nederlands spreekt en schrijft, kun je je inschrijven voor de vervolgcursus. Tijdens de cursus worden je vaardigheden getest en word je ingedeeld bij je eigen niveau.

Deze cursus leidt op voor het (taalgedeelte van het) inburgeringexamen. Het doel van deze cursus is dat je jezelf in het Nederlands kan uitdrukken als een autonoom persoon met een mening. Dat klinkt nogal zwaar maar dit is dan ook een educatief zeer belangrijke periode voor je. Je kunt intussen basisinformatie begrijpen, zowel in woord als geschrift. Hoe je heet, waar je woont, hoe laat het is enzovoort. In deze cursus leer je de complexere grammatica begrijpen, maar je leert vooral zelf te reageren op onverwachte situaties. De tijd van standaard antwoorden is voorbij. Je leert je eigen mening in goed Nederlands onder woorden te brengen.

 

De cursus A2 omvat de delen lezen, schrijven, spreken en luisteren van het inburgeringprogramma NT2. Wat leer je?

Luisteren: Je kunt zinnen en de meest frequente woorden begrijpen, als het gaat om jezelf, je familie, je werk en je omgeving. je kunt de belangrijkste punten in korte, eenvoudige boodschappen en aankondigingen volgen.

Spreken: Je kunt op een eenvoudige manier over vertouwde en alledaagse zaken spreken. Je kunt korte sociale gesprekken voeren.

Lezen: Je kunt eenvoudige teksten lezen en eenvoudige persoonlijke brieven begrijpen. Je kunt informatie vinden in advertenties, menus en dienstregelingen.

Schrijven: Je kunt eenvoudige notities schrijven en een eenvoudige persoonlijke brief schrijven.

 

De eerste dagen wordt de kennis opgefrist. Als het nodig is, wordt de groep daarna ingedeeld in 2 niveaus.

Tijdens de cursus kun je op Internet opgaven oefenen via de EDUEXTRASITE®. Je krijgt van ons advies wat je beter kunt doen.

Cursusprogramma

Schrijf je hier in!